ΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΣ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΛΑΚΑΚΙ…

Το χρώμα στο χώρο
Το χρώμα είναι ο καθοριστικότερος παράγοντας στη διακόσμηση ενός εσωτερικού χώρου και έχει τη δύναμη να διαμορφώσει εντυπώσεις και αισθήματα από την πρώτη κιόλας ματιά. Οι τόνοι των χρωμάτων στις επιφάνειες των τοίχων και της οροφής σε συνδυασμό πάντα με το δάπεδο μπορούν να κάνουν πιο εύπλαστες και ελαστικές τις γραμμές ενός χώρου δημιουργώντας την ψευδαίσθηση πως είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος, ευρύχωρος ή πιο στενός, ψηλότερος ή πιο χαμηλοτάβανος απ’ ότι πραγματικά είναι.

Δείτε μερικά απλά παραδείγματα με εφέ συνδυασμού χρωμάτων και τόνων στο δάπεδο, την οροφή και τους τοίχους.

rooms colorsΈνα σκουρόχρωμο δάπεδο συνδυασμένο με ανοιχτόχρωμους τοίχους και οροφή κάνει το δωμάτιο να μοιάζει πιο ευρύχωρο. room tonesΈνα σκουρόχρωμο δάπεδο με σκούρα οροφή και τοίχους σε ανοιχτά χρώματα κάνει το δωμάτιο να μοιάζει πιο ευρύχωρο και χαμηλό.
room colorΟι σκουρόχρωμοι τοίχοι σε έναν χώρο με ανοιχτόχρωμο δάπεδο και οροφή δίνουν έμφαση στις οριζόντιες γραμμές. room toneΑν συνδυάσουμε ανοιχτόχρωμο δάπεδο, οροφή και οπίσθιο τοίχο, ο χώρος φαντάζει πιο στενός, πιο βαθύς και ψηλότερος.
room colorsΈνας σκουρόχρωμος οπίσθιος τοίχος συνδυασμένος με ανοιχτόχρωμους πλαϊνούς και ανοιχτόχρωμο δάπεδο μειώνει το βάθος του χώρου. rooms tonesΜια ανοιχτόχρωμη οροφή μαζί με σκουρόχρωμο δάπεδο και σκουρόχρωμους τοίχους παρέχει φωτισμό μόνο από επάνω.
χρώματα δωματίωνΈνα ανοιχτόχρωμο δάπεδο μαζί με σκούρους πλαϊνούς τοίχους, σκουρόχρωμη οροφή και έναν ανοιχτόχρωμο οπίσθιο τοίχο, δημιουργεί την αίσθηση τούνελ. χρώμα δωματίουΑν όλοι οι χώροι έχουν το ίδιο σκούρο χρώμα, χάνουν τη φόρμα τους καθώς αμβλύνονται οι γωνίες.
χρώματα δωματίουΈνα δωμάτιο με ανοιχτόχρωμα δάπεδα και ανοιχτόχρωμους τοίχους δημιουργεί την αίσθηση του ευρύχωρου. Πολλά ανοιχτά χρώματα πάντως μπορούν να κάνουν το χώρο να φωτεινό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *